Tjuvgods.se Blogg Hockeyläger med skolan

Hockeyläger med skolanHar man valt en sportrelaterad inriktning i gymnasiet så är det inte sällan man går på läger med klassen och övernattar någonstans i några dagar. Detta är inte bara spännande då man gör det med klassen och klasskamraterna — vilket väldigt ofta leder till historier man endast hör från sådana läger utan de blir även permanenta minnen för eleverna och ett äventyr de oftast aldrig glömmer. Om man vill boka hockeyläger med klassen så finns det några saker man bör göra för att möjliggöra detta. Dessa följer nedan.

Tjäna pengar till klassen

Det första man bör försöka lösa är finansieringen, då hockeyläger kommer att kosta och för att betala för det behöver man finansiering. Hur ska man betala för hela äventyret? Det finns ofta några saker som alltid funkar för att tjäna pengar till klassen, och de följer nedan:

  • Samla pengar genom att sälja något elevernas grannskap kan komma att vilja köpa. Oftast brukar trisslotter och annat kul att sälja väldigt bra här. Kakor och bakelser är andra saker grannar brukar köpa och således samlar man in pengar till klassen medan man bjuder grannskapet på något gott att äta.
  • Om varje elev donerar en liten peng kan man väldigt snabbt tjäna den slant man behöver för att möjliggöra klassresan och boka hockeylägret i några dagar. Detta brukar oftast kombineras med försäljning av något för att snabba på processen att tjäna in pengarna till klassen och snabbare åka ut på resan.

Oavsett vad man väljer av ovanstående så är målet detsamma och båda brukar snabbt leda till klirr i kassan, vilket innebär en klassresa snabbare.

Boka rätt läger

När man känner att finansieringen för hela klassen är säkrad så är nästa steg att hitta rätt läger att boka för hela klassen, så ingen lämnas utanför. Några saker att tänka på här är:

  • Hur stor är er klass? Liten eller lite större? Har således lägret kapacitet att husa alla eleverna eller är lägret för litet eller på tok för stort för er klass? Det kan vara smart att tänka på detta innan man bokar lägret då det kan innebära mer för pengarna om man har antalet elever i åtanke innan man bokar hockeylägret.
  • Var befinner sig lägret? Är det någonstans man vet kommer vara kul att vara i några dagar eller är platsen lite mer ökänd? Rykte och recensioner är viktigt här innan man bokar lägret.

När man väl valt plats så är det bara att boka lägret och därefter planera det sista steget.

Transportmedel till lägret

Hur ska ni ta er till lägret? Och när resan är över, hur ska ni ta er hem igen? Transport är viktig att boka och ha förberett då man inte vill befinna sig någonstans utan någon aning om hur man ska ta sig hem igen. Oftast brukar nedanstående alternativ fungera jättebra:

  • Använd er utav en firma som hyr ut bussar, minibussar eller transport från plats A till B. Kostnaden för detta kan man ha i åtanke när man samlar pengar till själva resan.
  • Fråga om det finns några intresserade föräldrar som vill hänga med på resan. På så vis kan föräldrarna köra eleverna och man kan ta sig till lägret, och hem igen, via flera bilar där några av elevernas föräldrar agerar förare och således säkrar transport till och från.

Oavsett hur man väljer att göra så är hockeyläger idag inte omöjlig och det har faktiskt aldrig varit enklare att boka det — så ta tag i det och boka ett hockeyläger för klassen redan idag! Det kommer vara ett äventyr ni sent kommer att glömma!