Tjuvgods.se Blogg Ishockey utrustning

Ishockey utrustningI Sverige är ishockeyspelandet mycket populärt och människor i varierande åldrar utövar sporten. Som många redan vet är ishockey en mycket fartfylld och kraftfull sport, vilket naturligtvis betyder att man måste skydda sig därefter. Kroppen är minst lika viktig som huvudet att skydda och utrustningen behöver vara i rätt storlek för att uppfylla sitt ändamål. I denna text får du lära dig mer om vilka skydd som behövs och hur du hittar utrustning som passar just dig.

Ishockey – det behöver du

Det är viktigt att komma ihåg att man inte behöver en fullt komplett ishockeyutrustning för att börja spela. I början kan det vara svårt att veta hur länge man kommer vilja fortsätta och för att inte kasta pengar i sjön kan man börja med bara de viktigaste delarna. I vissa fall går det bra att låna utrustning från klubben man spelar hos, men finns detta inte tillgängligt behöver man vara försedd med klubba, hjälm, armbågsskydd och benskydd, samt skridskor. Över din utrustning behöver du även ha kläder.

Finansiera utrustningen

Hur man väljer att köpa sin utrustning är mycket individuellt. Vissa föredrar att köpa helt nya saker, medan andra nöjer sig gott och väl med att köpa utrustningen begagnad. Något man däremot aldrig bör köpa begagnat är en hjälm. En sliten hjälm kan orsaka stor skada om den får ta emot ett fall eller slag och skyddar inte som den bör.

Ishockeyutrustning kan vara en aning dyrt i inköp och ännu dyrare blir det om man vill köpa sina saker direkt från affären. Har man inte pengar tillgängligt för stunden kan man finansiera sitt köp med ett sms lån med direkt utbetalning eller genom ett privatlån. Fördelen med sms lån är att man får pengarna inom loppet av minuter eller timmar och i många fall så kan man även låna utan uc. En kreditupplysning via Upplysningscentralen kan ibland sätta käppar i hjulen, men inte om du lånar pengar med just ett sms lån.

Passform

Ishockey utrustning

Som tidigare nämnt är det viktigt att utrustningen sitter som den ska. Detta gäller främst när det kommer till hjälmen och till skridskorna som man bär. Skridskor bör sitta ganska så tajt runt foten, men får absolut inte vara för små. Hjälmen får även i sin tur inte vara för stor eller för liten, då en icke ordentlig passform skyddar sämre.

Utrustning som benskydd eller armbågsskydd är inte lika viktiga. Visst är det alltid bekvämare med skydd i rätt storlek, men oftast går det bra även om de är lite större eller mindre. I vissa ligor kan det krävas att man även ska ha nackskydd, axelvaddar och munskydd. Av hygieniska skäl är munskydd ingenting som rekommenderas att låna eller köpa begagnat.

Utrustning för spelare och målvakt

Ishockey målvakt utrustning

En spelare och en målvakt behöver tänka på en hel del utrustning. Utrustningen för en spelare skiljer sig en aning mot målvaktens.

 • Huvudskydd – gäller för samtliga spelare på planen
 • Axelskydd
 • Armbågsskydd
 • Handskar
 • Byxor – gäller för samtliga
 • Benskydd – gäller för samtliga spelare
 • Skridskor – gäller för samtliga
 • Klubba – gäller för samtliga
 • Plockhandske – gäller för målvakt
 • Arm- och bröstskydd- gäller för målvakt
 • Klubbhandske – gäller för målvakt