Tjuvgods.se Blogg Massage inför/efter hockeymatchen

Massage inför/efter hockeymatchenAtt spela ishockey är det många som ägnar sig åt, detta redan från barnsben. Sporten kan även upptäckas senare och tack vare att det är en sådan stor sport i Sverige så är det möjligt att spela oavsett ålder.

Ishockey

Ishockey kan spelas både inom- och utomhus på vintern, men på varmare årstider är det möjligt enbart i inomhushallar där isarna spolas för att göra detta möjligt. Det är en sport som kräver mycket utrustning men det är någon som finns tillgänglig i alla välsorterade sportbutiker.

Ishockey som träningsform

Att träna ishockey är något som kräver styrka. Alla ishockeyspelare är starka i kroppen och fysiken är utöver den vanliga. Tacksamt med sporten är att kroppen snabbt tränas upp då den är så krävande som den är. Då det tar mycket på kroppen att spela hockey så är massage av yttersta vikt för att musklerna skall få syre och återhämta sig snabbt inför nästa pass.

Massage behövs på hela kroppen på en hockeyspelare. Det är inte bara benen som tränas när spelare tar sig runt, utan hela bålen och även armarna får arbeta mycket under hela rörelseprocessen. En skön massage både innan och efter träning är både bra och viktigt för alla spelare. Massage skall gärna ges för alla åldrar, kropparna arbetar lika mycket både ung som äldre.

Viktiga ishockeymatcher

För den som spelar hockey är det vanligt att vara med i någon ishockeyliga. Ligorna finns på alla nivåer och för alla åldrar. Oavsett om det är en liga i högsta serien eller en träningsmatch så är det viktigt att ta hand om kroppen inför dessa matcher. Tas kroppen om hand så ökar chansen för att lyckas bra på matchen och även så att skadorna hålls borta.

Det rekommenderas att beställa massage med hembesök i Stockholm för att få denna utförd i en lugn miljö. I hemmamiljö är det möjligt att slappna av på ett annat sätt och kroppen kan då ta till sig massagen på optimalt sätt.

De större klubbarna är vanligt förekommande att de har en egen massör tillgänglig. I dessa fall är det bra att se över om det är möjligt att boka hem denna för att utföra en genomgående massage i hemmet istället. En massör har vanligtvis den utrustning som är nödvändig för uppdraget och inget behöver då införskaffas från den som skall få massagen utförd.

Innan och efter match

På en match så krävs mycket energi för hockeyspelare. Spelarna behöver vara på topp och kroppen i bästa form för att en match skall orka genomföras. Mycket energi tas på matcherna då det är ett högt tempo och mycket styrka är nödvändig.

För att ta hand om kroppen på bästa sätt så är det bra att få en massage utförd både innan och efter matchen. Innan matchen kan en massage hjälpa musklerna att samla syre och få dessa att slappna av så att ingen stela muskler är befintliga. Efter matchen är det lika viktigt med en massage för att kroppen skall få återhämtning och för att mjuka upp stela muskler som har uppkommit under en hård träning som en match på isen ger.