Tjuvgods.se Blogg Varför det betyder något att vinna en pokal

Varför det betyder något att vinna en pokalAlla som utövar sport vet av den speciella känslan att vinna en trofé, eller pokal. Att få ett fint pris för att ha slagit all konkurrens inom en sport är ett minne man tar med sig resten av sitt liv. Det är en känsla av att ha lyckats och få känslor kan slå den känslan.

Att en pokal känns värd att vinna är oerhört viktigt och detta är inte minst fallet när det kommer till ishockey. Är man en coach över ett juniorlag eller planerar att arrangera en tävling kan det vara smart att planera pokalen i förhand då det är denna trofé vinnaren kommer att bära på och den måste utstråla något speciellt. Tävlingen vinnaren vunnit måste varit värd att vinna och trofén som man får måste vara ett tecken på detta.

Planerar man en ishockeyturnering eller en turnering rent generellt så bör man tänka på följande saker.

Gravyren

Varje pokal måste vara speciell och unik. Ingen pokal får vara den andra lik. Vinnaren måste vara speciellt och att ha fått ett pris som många andra också fått tar lite från den vinst man vunnit.

Att gravera något i pokalen är ett sätt att urskilja den från någon annan pokal i världen. Kanske har man beställt pokalen från en tillverkare och denne säljer likadana pokaler till många andra—men genom att även beställa en gravyr i pokalen så säkrar man att pokalen är speciell och ingen annan pokal kommer vara denna pokal lik.

Gravyren kan vara något som särskiljer pokalen och samtidigt betyder något för vinnarna. Det kan vara alla segrarnas namn graverat i pokalen vilket förevigar dem med sin seger. Eller så kan det vara ett citat som betyder mycket för vinnarna. Här är allt upp till en själv då det är just denna del som kommer vara unik för en själv.

För pokal så finns det många säljare som idag säljer dem där den ena pokalen är finare än den andra, därefter kan man beställa gravyr hos Glentons.

Storleken

En pokal som är stor känns speciellare än en pokal som är liten. Dock så betyder det inte att pokaler som är små inte har en plats i turneringen. Ponera att turneringen har flera utfall—1a, 2a och 3a. Eller så kanske det är en turnering där flera vinnare kan vinna olika delar utav turneringen.

Här kan det vara bra att ha olika pokaler för olika segrare—där den stora vinnaren får den största pokalen, och de andra får lite mindre minnesvärda troféer som de kan ta med sig hem och minnas turneringen med.

Storleken på trofén är av stor betydelse då en större pokal känns ”tyngre” än en mindre pokal. Är pokalen stor signalerar det lite mer prestige medan en mindre pokal har mindre prestige.

Detta är speciellt fallet för barn—för vuxna kan även materialet spela en stor roll. En liten pokal i guld betyder självklart mer än en stor pokal av stål. För juniorerna dock så spelar storleken väldigt stor roll.

Slutord

Ha dessa tips i åtanke när du designar din turnering och trofé så kommer du snart att ha en lyckad turnering i händerna. Barnen kommer att kämpa för att vinna det stora priset samt all prestige som denna medför och en stor samt speciell pokal kommer få dem att verkligen ge järnet.

Pokalen gör mycket, därför är det viktigt att planera denna innan man påbörjar turneringen.